مقاله آموزشی: ضریب تاثیر (Impact Factor) و تاثیر آن در اعتبار مقالات
بلافاصله پس از پرداخت دانلود کنید

با سلام خدمت کاربران در صورتی که با خطای سیستم پرداخت بانکی مواجه شدید از طریق کارت به کارت (6037997535328901 بانک ملی ناصر خنجری ) مقاله خود را دریافت کنید (تا مشکل رفع گردد). 

متن کامل مقاله
ضریب تاثیر (Impact Factor) و تاثیر آن در اعتبار مقالات

ضریب تاثیر (Impact Factor) و تاثیر آن در اعتبار مقالات

[1393/9/17]

اعتبار علمی مقاله بر مبنای میزان تاثیر آن بر مقالات بعدی مشخص می شود. ضریب تاثیر (impact factor) که معمولا به صورت IF نشان داده می شود...

تعریف ضریب تاثیر

اعتبار علمی مقاله بر مبنای میزان تاثیر آن بر مقالات بعدی مشخص می شود. ضریب تاثیر (impact factor) که معمولا به صورت IF نشان داده می شود، از تقسیم تعداد ارجاعات به مقالات مجله به تعداد مقالات چاپ شده در 2 سال قبل به دست می آید. به عبارت دیگر IF بيان‌گر آن است که به طور متوسط، هرمقاله منتشر شده در يک مجله چند بار مورد ارجاع قرار گرفته است.

ایمپکت فاکتور به وسیله Eugene Garfield (بیانگذار موسسه تامسون ISI که بخشی از تامسون رویترز است) در دهه 1960 بنیان گذاری شد. ایمپکت فاکتور مجلات هر ساله برای مجلاتی که در لیست مجلات تامسون رویترز قرار دارند تعیین می شود. در پایان هر سال، مجله های تحت پوشش فهرست نویسی ISI که در فهرست وبگاه علم (Web of Science=WOB) قرار گرفته اند، ارزیابی می شوند. این موسسه هر سال در ماه ژوئن (ماه 6 میلادی) ایمپکت فاکتورهای مجلات در سال قبل را در گزارشات ارجاع مجله یا (Journal Citation Reports,JCR)، منتشر می کند. این ضریب، نه برای مقاله یا نویسنده، بلکه برای مجله محاسبه می شود. شاخص Impact factor به شما كمك مي كند كه ارزيابي مناسبي از ژورنال بويژه هنگامي كه با ژورنالهايي در زمينه يا رشته مشابه مقايسه ميشود داشته باشيد.

نحوه محاسبه Impact Factor:
Impact Factor فقط درمورد مجلات شاخص در بانک اطلاعاتی Web of Science و توسط موسسه ISI برای بیش از 10000 مجله محاسبه و منتشر می‌شود. به‌اين ترتيب فقط مجلات ISI دارای Impact Factor واقعی هستند. محاسبه بر اساس یک دوره سه ساله صورت می گیرد. IF مجله x از تقسيم نمودن تعداد موارد ارجاع به مقالات دو سال گذشته آن مجله (x) در سال جاري در تمامي مجلات، به تعداد مقالات منتشر شده در مجله (x) در بازه دو سال گذشته حاصل مي آيد. فرضا اگر در سال 93 جمعا 62 ارجاع به یک مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال 91 تعداد 31 مقاله و در سال 92 تعداد 28 مقاله چاپ شده باشد، ضریب ارجاع آن مجله، از تقسیم 62 بر 59 (31+28=59) به دست می آید که 1.05 است. یعنی به طور متوسط، هر مقاله آن نشریه 1.05 مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفته است.

 

اگر این مقاله را پسندیدید آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید (برای به اشتراک گذاری بر روی ایکن های زیر کلیک کنید)

rss مقالات ترجمه شده rss مقالات انگلیسی rss کتاب های انگلیسی rss مقالات آموزشی
logo-samandehi
بازدید امروز: 6068 :::::::: بازدید دیروز: 3097 :::::::: بازدید کل: 40335 :::::::: افراد آنلاین: 45